torsdag 28. februar 2008

ingen er så trygg i fare!

hei og hopp alle sammen! Denne uken i Rio har vært innholdsrik! vi har opplevd slummen der vi ba for folk som bodde der, vi deltok også på et møte som foregikk der med drama, vitnesbyrd og dans. Folket her er fantastisk åpne og frimodige! Janteloven er et fremmedord i Brasil.
Men Brasil er et land som trenger masse forbønn. Søppelsystemet her fungerer ikke, her kaster folk som regel søppel i elvene til det blir oversvømmelse ved slummene lenger nede, papir kan ikke kastes i kloakken for det kan skape forstoppelse i kloakksystemene. Så ved hvert toalett befinner det seg en bøtte der man kan kaste papiret sitt.
Andre problemer er også mafiaen som styrer slummen. De lager sine egne regler som kan fort koste livet. En regel kan være at man ikke kan stjele i deres egen slum, men å stjele fra andres slummer er helt greit hvis du overlever. Politiet er korupte, så har man penger løsepenger kan man lett seg fri. Har man ikke penger kan livet stå på spill. her trengs det virkelig BØNN! og misjonærer!

jeg gir dere noen bilder av opplevelser vi har hatt:)
Statuen som står på toppen av fjellet over RIO
Plutselig kom det regn, og plutselig ville vi spille volleyball. Veldig gøy å kaste seg etter ballen!


Utsikt over Rio og hele teamet samlet.


vi møtte en mann som hadde litt ekstra tid til overs på stranda:)
Her ser du Lasarus som snakker on GUD til barna i slummen der vi befant oss. I denne slummen reiste vi også på husbesøk for å be for enkelte. Så utrolig sterkt å oppleve.

4 kommentarer:

Nils Ingar sa...

Ja her regne det og, men det frista ikkje nevneverdig å spille volleyball i shorts av den grunn... Ser deilig ut:)

Sigmund og Åsta Katrine sa...

Artig å sjå Brasil igjen. Du har vel reist vidare til andre kontinent no, men om ikkje må du helse til både den eine og den andre av folka som hugsar meg frå sist eg var der...

Her lavar det ned med snø i mengder! Etter den varmaste Februar på aldri så lenge kjem snøen i Mars... Påskevær veit du ;-)

Sigmund

Bjørn Hovde sa...

Hei, Sivert!
Flotte bilde. Bra at de legg att litt velsigning og oppmuntring i det store landet. God tur til Argentina. Vi skal feire dåpsdag for Jens i helga.

siverts sofahjørne sa...

..koselig med ord fra kjente og kjære! No har vi tatt turen til Argentina og koser oss her! kjempetrivelig base! e kjem te å savne telemarkkjøring og tryning i snøen i påska. Men det kjem forhåpentligvis snø neste vinter:)